dinsdag 2 augustus 2011

Colca Canyon trek

Na Iquique zijn we lekker naar Arequipa gevlogen in Peru! Een mooi stadje vlakbij de Colca Canyon, de tweede diepste canyon in de wereld, 2 x zo diep dan de Grand Canyon, yeah!

Smiddags toen we aankwamen hebben we een beetje rondgedwaald. We hadden allebei een beetje een wazig hoofd door de hoogte dus we moesten ff op gang komen. Het is echt een supertouristisch stadje, je ziet meer toeristen dan peruanen onderhand, en op elke hoek van de straat zit een tourist office waar je tripjes en bussen kunt boeken. Dus ook hier hadden we nog niet echt het Peru gevoel.

Colca Trek: niet 1, maar 7 uur hiken!
Daar kwam wel verandering in toen we de 2daagse Colca trek gingen doen. We hadden de tour geboekt bij een kantoortje bij ons in het hostel. dat vrouwtje liet het overkomen alsof het een tour was in een busje waarbij je de 1e dag een uur ging lopen en de volgende dag 3 uur. Nou dat was dus mooi ff niet zo! We hadden een extra tas met zooi meegenomen omdat lin geen grote rugzak had. We dachten die kunnen we dan mooi in de bus laten staan. Dat ging dus niet door,oeps! Nadat we Condors hadden gespot in een vallei zei de gids: are you ready for hiking? wij zo: jahoor! How long?: 7 hours! What!? Drie uur voor de lunch en dan  nog 4 uur na de lunch. Dus lin deed the magic back op haar rug en hop daar gingen we. Het was alleen maar downhill dus het viel nog mee, wel een klein stukje klimmen maar dat ging best. Onderweg gelunched bij een iniminidorpje met 3 huizen en de nodige peruaanse vrouwtjes in klederdracht gespot. Rond een uur of 6 kwamen we aan bij een dorpje midden in de vallei met hutjes waar we sliepen. Na een lekker bordjes spaghetti met een bietje rooie saus waren we gesloopt en lagen we om half 9 inbed.

Om 5 uur stonden we weer op de beentjes en moesten we de berg opklimmen....Man wat een hel was dat in het begin! De mannen uit de groep gingen als een speer omhoog maar na een paar minuten moest we echt wat langzamer gaan want we hijgden ons kapot!Lin kreeg ook nog eens heel erg last van dr achillespees, dus na een schoenenwissel ging het gelukkig beter en gingen we op ons gemakje omhoog. Om de 10 minuten ff uitpuffen en af en toe uitwijken voor een paar ezels en na 3 uur waren we dan eindelijk boven!
We hebben ook nog lekker in een hotspring geplonst en ons volgepropt aan het lunchbuffet en daarna nockout gegaan in de  busrit terug naar Arequipa.

Vliegen, gewoon omdat het kan.
We hebben een beetje een planning gemaakt en we kwamen erachter dat we toch wel krap komen te zitten als we ook nog terug in Buenos Aires moeten zien te komen...dus dan maar weer vliegen! We vliegen nu vanaf Santa Cruz in Bolivia de 23e naar Buenos Aires. Kost wel wat, maarja, 2 dagen in de bus via Argentinie is bijna net zo duur dusja.

We gaan nu eerst naar Cusco, de Machu Picchu aantikken, dan naar het Titikakameer, en dan de grens over naar Bolivia. Zowiso nog naar de zoutvlaktes bij Uyuni en de rest zien we wel! Als we maar op tijd in Santa Cruz zijn. Dus achteraf blijven we nu dus nog langer in Bolivia dan in Peru, zo zie je maar, je weet nooit hoe het loopt op zn backpackerts!

4 opmerkingen:

  1. Wat een gave ervaringen en wat een gave plannen nog voor de boeg! De Machu Picchu en de zoutvlaktes in Bolivia, ik ben stikjaloers! ;-) Maar Suus, geniet er maar lekker van zo samen en haal alles eruit wat erin zit! Ik weet dat je (nog) niet op deze opmerking zit te wachten, maar zie uit naar je terugkomst!!

    Veel liefs, enjoy to the maxx!

    XX Jern

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw! Wat een mooie verhalen en foto's heb je toch steeds! Jullie maken het wel spannend! Ik verheug me al weer op de volgende! We missen je wel bij het eten en de feestjes!
    kus, Eva

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf man suus!!!!!!
    Moet echt super mooi zijn daar...
    Toevallig is mn zus net terug van 4,5 mnd reizen door Zuid-Amerika en is ook op veel plaatsen geweest die jij noemt...wel grappig.
    Heeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeel plz nog!!! Geniet er nog lekker van.....Voor je t weet ben je aan t stappen in t pittoreske Breda ;) xx miek

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Linda en Suus!
    Wow! Te gek zeg :-)De Machu Picchu schijnt echt iets magisch te zijn...ben benieuwd hoe jullie het gaan vinden! :-)
    Geniet nog even volop allebei!
    Xx Angela

    BeantwoordenVerwijderen